Nieuws

Een baan reserveren - wat zijn de mogelijkheden via de KNLTB ClubApp

We hebben recent het digitale afhangen via de KNLTB ClubApp geëvalueerd en waar nodig aangepast. 

Belangrijk is dat we mogen constateren dat het  afhangen via de ClubApp als zeer positief wordt ervaren en we willen deze optie dan ook beschikbaar blijven stellen, waarbij we gezocht hebben voor een goede combinatie met het fysiek afhangen op de club zelf.

Hiervoor hebben we, ook om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de beschikbare banen de volgende aanpassingen doorgevoerd in de reserverings-app.

 • Vanaf heden is de ClubApp zo ingesteld dat je maximaal 1 reservering per dag vanaf de App kunt maken (tot een uur voor de aanvangstijd). 
   
 • Deze reservering kun je 7 dagen (voor de komende week) vooruit plannen; dit om te voorkomen dat leden het hele seizoen al een vaste tijd blokken.

  ! als je toch geen gebruik wil/kunt maken van je reservering, annuleer hem dan op tijd. Geeft anderen de tijd om alsnog te reserveren voor die avond.
   
 • Nadat je de gereserveerde tijd hebt gespeeld is het vervolgens mogelijk om via het afhangbord op de club een vervolgreservering te maken voor diezelfde avond. Hierbij kan, zoals al gebruikelijk was gekozen worden voor de eerste vrije baan of zelf een vrije baan kiezen. De blokkade van 180 minuten die er voorheen in stond is eruit gehaald. 

  ! dit kan dus pas nadat je reservering/boeking via de App is uitgespeeld (c.q. qua tijd voorbij is).

Op dit moment biedt het systeem nog de mogelijkheid om een eigen begintijd te kiezen, afwijkend van de door ons vastgestelde blokken van 45 minuten. Hierdoor ontstaan er regelmatig niet gevulde tijdsblokken, die voor anderen niet reserveerbaar zijn. Door deze “lege” tijd is er geen sprake van optimale benutting van onze banen. Het wekt ook irritatie op omdat we ook zien dat onze leden vrij inventief zijn om via deze mogelijkheid extra speeltijd voor henzelf te creëren.

In een eerstvolgende update (ergens eind augustus) zal dit door de KNLTB worden aangepast, zodat deze optie vervalt.

Echter, om tot deze update zo veel mogelijk niet gevulde tijdsblokken te vermijden verzoeken we jullie de door het systeem aangegeven begintijden te volgen en niet een eigen (afwijkende) begintijd in te voeren.

Mogen we hier op jullie medewerking rekenen. Dit is prettig voor ons allemaal die zo graag een balletje slaan gedurende de drukke tijden.

Heb je vragen over het gebruik van de ClubApp of over afhangen in het clubhuis neem dan contact op met Kristian Hustinx of Roger Doomen via redactie@tvwesterveld.nl

« Terug

» Nieuws archief