Nieuws

TVW Toppers - de Parkcommissie

Onze vereniging kan al jaren rekenen op een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Maar wie zijn dit eigenlijk? Wat doen ze allemaal en waarom? De komende tijd laten we een aantal van onze toppers aan het woord voor een kijkje ‘achter de schermen’. Deze keer is het de beurt aan het groene hart van onze vereniging, de Parkcommissie.

Elke donderdagochtend gaan 9 mannen met een gemiddelde leeftijd van 74 jaar!! en gemiddeld 15 jaar! ervaring in de PC van 9 tot uiterlijk 13 uur met veel enthousiasme aan de slag om ons tennispark tip top te maken zodat een ieder ontspannen zijn balletje kan slaan. Wie zijn toch die mannen van verschillende pluimages die onder de bezielende leiding van Ruud Roos in weer en wind wekelijks aan het werk zijn.

Wie
Wie zijn toch die mannetjes die hun beste beentjes voorzetten en wat zijn hun kwaliteiten?

 • Ruud Roos is al 12 jaar PC lid en Parkcommissie coördinator, 24/7 beschikbaar voor calamiteiten, de man met het groene hart op de juiste plaats en vraagbaak en communicator voor alles met betrekking tot het park en opstallen.
 • Wil Voogt is met ca. 23 jaar de nestor van de PC en lid van het eerste uur. Technisch zeer begaafd en verantwoordelijk voor bijvoorbeeld beregening/besproeiing installaties, hekwerken en veel andere installaties, werkt graag met gereedschap.
 • Bert Dorlandt is weliswaar tijdelijk geen spelend TVW lid meer, maar nog steeds een gedreven en zeer gemotiveerd lid met grote sterke handen die zich met name heeft gespecialiseerd in alles op de baan zoals de sleepnetten, de netten en het groen. Werkt graag met de bosmaaier.
 • Leo Thomass is helaas ook geen spelend TVW lid meer, maar nog steeds verantwoordelijk voor o.a. het buitenschilderwerk en maakt graag de dakgoten schoon.
 • Pim de Beus is dé man van het groenonderhoud, kent de meeste planten en struiken bij naam en weet precies wanneer en hoe ze moeten worden gesnoeid.
 • Klaas Wassenaar dé Q van de PC, deze techneut bespaart de club veel geld door alles te repareren wat normaal naar de GAD zou gaan en is vraagbaak voor alles m.b.t. onderhoud/reparatie en advies van bouwkunde, gas, elektra en water. Wat Klaas niet weet is het weten niet waard. Verantwoordelijke voor implementatie zonnepanelen project, heeft de witte lichtpaaltjes volledig vervangen en was betrokken bij elektra update kantine.
 • Ad Steenvoorden is letterlijk en figuurlijk met slechts 2 jaar PC lidmaatschap ons groentje in de PC, en veelvuldig op zijn knieën te vinden om onkruid te verwijderen, maar multi inzetbaar
 • Rob Woppenkamp is (te) veelvuldig (luidruchtig) in het groen te vinden, maakt graag veel lawaai, is manusje van alles waaronder bestraten, Geestelijk vader van plaatsing van zonnepanelen. Werkt op therapeutische basis om zijn overtollige energie op ons af te reageren en  
 • Erik Plantinga ons "part time" PC lid heeft een aantal taken van Ruud overgenomen. Onderhoudt contact met Gemeente en is verantwoordelijk voor conditie van de banen middels contact met Top Court.

Vele handen maken licht werk. Gelukkig weet de PC zich sedert 2019 2 x per jaar gesteund door circa 15 enthousiaste leden die door Sander de Hoop en André Sloof worden opgetrommeld om de handen uit te steken om grote projecten aan te pakken.
De dames Conny van Dijk en Jelly van den Hoek nemen sedert 2020 de bloembakken voor hun rekening.

Wat
Niet een ieder staat er bij stil wat er voor komt kijken om te kunnen tennissen op Westerveld, maar om een indruk te geven; men moet hierbij denken aan onder andere:

 • onderhouden van toegangscontrole- en alarmsysteem 
 • beheren van al het groen op en om het park en parkeerplaats inclusief verwijderen onkruid en snoeiwerk en afvoer.
 • onderhoud en bijstellen van de beregening/sproei installatie, onderhoud/reparaties aan lichtmasten, rolluiken, CV ketel en boiler, douches, riolering, keuken apparatuur, schilder en loodgieterswerk en blusmiddelen, en het legen van prullenbakken en het op afroep laten legen van 3 containers gescheden afval en op afroep afvoeren van frituurvet.
 • niet onbelangrijk: het "bij de tijd"' zetten van de centrale klok
 • zorgen dat gravel banen voldoen aan KNLTB eisen (conditie van sleepnetten en netten)
 • onderhoud van hang/sluitwerk en hekwerken. 
 • voldoen aan wettelijke eisen m.b.t. water, gas en elektra conform wettelijke normen i.v.m. keuringen van Brandweer en periodieke keuringen van andere overheidsinstanties. 
 • goed laten functioneren van inbraakbeveiliging tot koel- en vrieskasten en recentelijk bij voorbeeld het rookvrij maken van het park.

Waarom 
Het doet ons dan ook genoegen dat bezoekers en leden van ons park vaak blij verrast zijn over het fraai onderhouden groen op en om het park en het fraaie gezellige houten clubgebouw. Dit stimuleert een ieder weer om iedere donderdag er weer tegenaan te gaan. 

Oproep 1 
Dit neemt niet weg dat de PC commissie nog wat extra handen kan gebruiken en we roepen dan ook alle (toekomstige) pensionado's op om eens een kijkje te komen nemen en mee te draaien met deze loyale PC leden en zich aan te sluiten bij deze gemotiveerde groep. Niet voor niets zijn ze zo lang lid van de PC. Wellicht ook goed om te weten dat alvorens we beginnen we eerst een balletje slaan alvorens na een goede kop koffie en werkoverleg aan het werk te gaan. Je hoeft niet per se technisch te zijn; maar humor en tegen een grap en/of grol moeten kunnen is wel een pre.
 
Oproep 2
Wellicht ook goed om te weten dat de PC beschikt over een groot arsenaal aan technisch gereedschap. Deze zijn echter ten gevolge van veelvuldig gebruik vaak aan vervanging toe. Mochten er leden zijn die overtollig nog goed bruikbaar gereedschap willen doneren zullen wij dit met open armen ontvangen.

Prijsvraag:
Wie raadt hoeveel kruiwagens groen de PC jaarlijks laat afvoeren mag bij het juiste antwoord als Hoofdprijs een jaar meedraaien. En als dat te moeilijk is hoeveel kilogram gravel worden er in een normaal jaar onder het de mat in het clubhuis opgeveegd.
Reacties kunnen worden gestuurd naar parkcommissie@tvwesterveld.nl


Klik op afbeelding voor vergroting

« Terug

» Nieuws archief