Nieuws

In Memoriam - Gerrit Vermeulen

Afgelopen woensdag 16 juni is plotseling op 56-jarige leeftijd ons trouwe lid Gerrit Vermeulen overleden. Een grote schok voor onze vereniging waar hij al 22 jaar lid van was.

Deze bijzondere ‘GVR’ (Grote Vriendelijke Reus) was een trouwe deelnemer aan al onze activiteiten. Trainingen, Laddercompetities, toernooien, steevast kon je rekenen op zijn deelname. Altijd vol enthousiasme en altijd immens positief. Hoewel zijn motoriek soms anders deed vermoeden, kon hij een goed balletje slaan. Dit dankzij zijn tomeloze inzet en vele uurtjes op de baan. Zo constateerde hij ook zelf na iedere training dat hij “toch weer een stukje vooruit was gegaan”. 

Maar de meeste herinneringen komen toch van buiten de baan. Bier drinkend met alles en iedereen. Als hij in vroegere tijden op donderdagavond om 22.00 uur met zijn goede vriend Ron van de training kwam, moesten de aanwezigen in hun tempo meedrinken en gingen standaard de bitterballen in het vet. Velen zijn regelmatig de vrijdagochtend een uurtje langer op bed blijven liggen…

Na een wedstrijd stond Gerrit op het terras met zijn bezweette T-shirt en een biertje in zijn hand, met een handbeweging het zweet van zijn voorhoofd afvegend waar dan 2 liter vocht meekwam. En als je dan aan hem vroeg hoe het was gegaan, was zijn antwoord altijd: "Joah, Joah, lekker gespeeld". En vervolgens vroeg hij of je ook een biertje wilde. Na de eerste dorst gelest te hebben, ging Gerrit als echte voetbaltennisser altijd even douchen op de club (doen voetballers namelijk wel en tennissers niet...), maar dat deed hij wel altijd door 2 biertjes mee te nemen voor als je dorst kreeg tijdens het douchen! 

En dat de eerste dorst soms pas laat gelest was, bleek uit het voorval dat het clubhuis afgesloten werd terwijl Gerrit nog onder de douche stond. Bij de feestjes na onze toernooien zag je nauwelijks lege glazen. Hier zorgde Gerrit wel voor door steevast een blad bier te bestellen en deze aan iedereen, bekende of niet, uit te delen. Je kreeg nauwelijks de kans hem ook wat aan te bieden, maar als het dan lukte dan was je “vriend voor het leven”. Gerrit genoot altijd met volle teugen, meedansend, lachend, zingend met die “leuke zangeres van de band” en hij deelde graag knuffels uit, met zijn houdgreep waar bijna geen ontkomen aan was. 

En ook de ritjes naar huis zijn memorabel.. op de fiets met zijn postbodetassen.. blij als we weer ‘droog’ langs de Hilversumse vaart met hem waren gekomen.. 
En als hij dan een keer alleen naar huis was gefietst, maar het net niet had gehaald en we hem  ergens zittend en slapend tegenkwamen, brachten we hem met alle liefde thuis.

Helaas was er ook een keer een mindere afloop na een gezellig jubileum weekend van onze club. Want Gerrit werd toen hij thuis kwam op laffe wijze beroofd. Diverse mensen van onze club hebben hem toen, samen met vele andere vrienden van Gerrit, op verschillende manieren geholpen. Dat zegt ook veel over wat Gerrit voor onze vereniging betekende.

Wat hadden wij nog lang van jouw unieke en warme persoonlijkheid willen genieten Gerrit. Altijd geïnteresseerd in anderen, altijd vriendelijk, altijd positief en altijd dankbaar voor “al die lieve mensen” om je heen.

Klik op foto's voor vergroting of bekijk ze in het fotoalbum

Na de zomer hebben wij Padel op de club en wat zou dit (ook) een mooie sport voor jou zijn geweest, met je krachtige, korte slag. Het heeft niet zo mogen zijn…
Je zal altijd in onze herinneringen blijven bestaan en je naam zal nog veel rondgaan op de club. We zullen op je proosten lieve Gerrit, dankbaar als we zijn dat we jou hebben mogen kennen. 

Vanaf vandaag ligt er in het clubhuis een boek waar iedereen zijn/haar condoleances kan overbrengen en/of herinneren aan Gerrit in kan delen. Deze zullen wij later overhandigen aan de familie.

Wij wensen de familie en vrienden heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

TV Westerveld

 

Bijdrage voor bloemstuk

Door Bianca den Besten is een initiatief opgestart om geld in te zamelen voor een bloemstuk voor Gerrit. Wil je hier aan bijdragen dan kan je geld overmaken via onderstaande link. Als richtprijs is max. € 5.-  per persoon gesteld, maar minder mag uiteraard ook. Wil je meedoen dan graag bijdrage uiterlijk woensdag 23-6 overmaken.

https://tikkie.me/pay/gc613edq7niu85m4ps81

« Terug

» Nieuws archief