Nieuwsbrieven TV Westerveld 2020

Nieuwsbrief augustus 2020

je ontvangt deze nieuwsbrief als lid van TV Westerveld.

Onderwerpen in deze editie van de nieuwsbrief. Voor de webversie klik hier

 • Covid-19 maatregelen tijdens Open Toernooi
 • OPROEP: Extra handjes nodig tijdens Open Toernooi
 • Vacatures Voorzitter en Barcoördinator 
 • Clubkampioenschappen 5-13 september
 • Overige toernooien
 • Sponsoring
 • Jeugdcommissie voltallig
 • French Court wordt grasbaan

Covid-19 maatregelen tijdens Open Toernooi

Met het open toernooi in aantocht verzoek aan alle leden om ook voor onze bezoekers het goede voorbeeld te geven. Dus neem de 1,5 meter afstand in acht. Dit geldt voor het clubhuis, kleedkamers, maar ook op en om het park, dus ook voor de banken bij en op de banen. Spreek waar nodig mensen aan die zich niet aan de regels houden.

Voor de bar- en keukendiensten tijdens het Open Toernooi hebben we de belangrijkste spelregels hieronder opgesomd:

 • Keuken, bar en kassa zijn aparte diensten. Onderling dient de 1,5 m  zoveel mogelijk in acht te worden genomen. Heen en weer lopen tussen keuken en bar dient zoveel mogelijk te worden vermeden. Aanvulling van de barvoorraad: alleen op rustige momenten / in overleg met keukendienst.
 • Klanten (bezoekers en leden) dienen eten en drinken eerst af te rekenen bij apart kassapunt. Dranken kunnen daarna afgehaald worden bij bargedeelte. 
 • Klanten wordt verzocht niet te wachten aan de bar op de bereiding van een maaltijd/ broodjes, ter voorkoming van drukte bij de bar. Rondbrengen hiervan wordt gedaan door de aparte barfunctie "libero" (= persoon die hand- en spandiensten verricht en zorgt voor naleving coronamaatregelen).   
   
 • Indien 1,5 m afstand houden niet kan worden gewaarborgd (bijv. extra persoon / bij drukte), dienen mondkapjes te worden gedragen. Ook zijn er handschoenen aanwezig. 
 • Zorg dat bar en werkbladen regelmatig worden schoongemaakt, sowieso aan het einde van een dienst.
 • Voor drank en maaltijden wordt plastic wegwerpservies en bestek gebruikt. 
 • Alleen voor koffie en thee mogen kopjes en glaswerk worden gebruikt.
 • Vuil serviesgoed tot een minimum beperken en alleen de vaatwasser gebruiken voor het afwassen.
 • Gebruik handschoenen als je eten bereidt en voorkom directe aanraking van voedsel.

OPROEP: Extra handjes nodig tijdens Open Toernooi

Het Rojo Trompenburg Open Dubbel Toernooi komt er weer aan van za 22 augustus t/m zo 30 augustus. Zoals we weten is dat een drukke week waar we veel handjes kunnen gebruiken om te zorgen dat het ook dit jaar weer een succes wordt. In deze bijzondere periode willen we als club het toernooi uiteraard op een Corona verantwoorde wijze draaien. Dit geldt voor spelers, organisatie, maar ook voor alle leden die tijdens het toernooi een functie achter de bar of in de keuken vervullen. 

Om dit verantwoord te kunnen doen hebben we de bar- en keukenplanning drastisch moeten aanpassen. Voor de uitwerking van de bar- en keukendiensten verwijzen we graag naar de website

Graag nodigen we je uit om in te schrijven voor een van de openstaande diensten

 • Ga naar KNLTB Clubapp en klik op het icoontje "Club" en daarna op  "Diensten" . Selecteer daarna de dag en dan de tijd en vervolgens op "Inplannen". Je ontvangt daarna automatisch informatie per mail over jouw dienst.


   
 • Je kunt ook, met dezelfde gegevens als voor je ClubApp, inloggen via mijn.knltb.club 

Alvast dank aan iedereen die helpt om er weer een top week van te maken !

barcommissie@tvwesterveld.nl en opentoernooicommissie@tvwesterveld.nl 

Vacatures Voorzitter en Barcoördinator

Graag benadrukken wij nogmaals het feit dat wij een vereniging zijn die gedraaid wordt door en voor leden. Gelukkig zijn er veel leden die naast de verplichte bardiensten een steentje bijdragen om de club zo optimaal mogelijk te laten draaien. Toch doen wij nogmaals een dringend beroep op iedereen om zich aan te melden voor één van de openstaande vacatures van Voorzitter en Barcoördinator. 

Rol voorzitter
Een aantal werkzaamheden van de voorzitter wordt nu tijdelijk opgevangen door Frank Smeltink en Marjan Erkamp, maar voor volgend seizoen is dit geen reëel scenario meer en zullen belangrijke beslissingen niet meer genomen worden en zal dit dus invloed gaan hebben over hoe wij als vereniging kunnen functioneren.

Voor vragen over invulling van de rol van voorzitter neem contact op met Frank en Marjan via bestuur@tvwesterveld.nl   

Rol barcoördinator
Voor de barcoördinatie is Ditske Loenen bereid gevonden om nog tot einde van dit jaar haar "oude" functie weer op te pakken. Ze wordt hierbij voor de planning van de bardiensten tijdelijk ondersteund door Kristian Hustinx en Roger Doomen. 

De barcoördinator verzorgt de inkoop, bewaakt de voorraden, stuurt de weekoudsten aan en probeert voor alle geplande bardiensten invulling te vinden. 
De "technische" planning en indeling van de bardiensten kan goed gesplitst worden van de operationele taken.  Verdeling van de werkzaamheden heeft ook de voorkeur zodat niet alles bij 1 persoon terecht komt. Trekt het plannen van de bardiensten je aan, neem dan vooral ook contact op via onderstaand mailadres.

Ook hier is de nood hoog om één of meerdere mensen te vinden die deze functie willen invullen omdat we allemaal graag na afloop een drankje nuttigen in een georganiseerd clubhuis.

Heb je interesse neem dan contact op met Ditske Loenen via barcommissie@tvwesterveld.nl

Clubkampioenchappen 5 - 13 september 

Graag herinneren wij je aan het inschrijven voor onze Clubkampioenschappen die plaatsvinden van zaterdag 5 tot en met zondag 13 september.
Informatie over de categorieën, tijden en het reglement vind je op Toernooi.nl  
De inschrijving sluit zondag 30 augustus, maar schrijf je nu alvast in!

Toernooicommissie & Jeugdcommissie TV Westerveld

Overige toernooien

Krasse Knarren
Vanwege de huidige omstandigheden omtrent Covid-19, hebben wij besloten om het Krasse Knarren 60+ toernooi, wat gepland stond op donderdag 10 september, dit jaar geen doorgang te laten vinden.
Wij hopen uiteraard volgend jaar wel weer!

Manten slottoernooi
Het Manten slottoernooi wat gepland stond voor zaterdag 19 september, zal vooralsnog uitgesteld worden. 
Wij hopen op een later moment dit seizoen nog een gezellige afsluiting te kunnen realiseren. Hier volgt later nog bericht over.

Sponsoring

Clubkleding
Het tennis seizoen is al aardig op gang aan het komen met de toernooien die van start gaan en ook de najaar competitie die over een maandje begint. Een goed moment om nog eens naar je outfit voor op de baan te kijken. Op de club, in de kantine,  staan een heren en dames model van onze club kleding. Passen en aanschaf bij Rojo Racketsport Hilversum (winkel bij de Tulip). Een POLO shirt kost €39,50.


Bespanbak
Alle deelnemers en niet-deelnemers aan het Rojo Trompenburg Open Dubbel Toernooi. Zorg ervoor dat je racket in top conditie is door je snaren te vernieuwen. En dat kan tegenwoordig super handig via bespanbak.nl Een initiatief van Rojo Rackertsport Hilversum. Volg de simpele stappen en je bespanning is weer als nieuw ! 

 
(Klik op foto's voor vergroting)

Jeugdcommissie voltallig

Vanaf dit jaar hebben we weer een voltallige jeugdcommissie! Lindsey, Melanie, Melle en Victor hebben gelijk een zeer succesvolle Davis Cup georganiseerd en zullen met hun enthousiasme zorgen voor een frisse wind door de jeugdactiviteiten.

Nu het aantal jeugdleden weer snel aantrekt, zijn we als club erg blij met deze jonge vrijwilligers! Succes JC en tot ziens op de club!

 

French Court wordt grasbaan

Wij zijn in het bijzondere bezit van twee French Court banen. Waarschijnlijk als een van de laatsten in Nederland. Gezien de laatste professionele meting zouden ze nog zeker 6 jaar mee kunnen gaan. Top-Court doet zijn best om deze banen te onderhouden en ook vanuit de Parkcommissie wordt eraan gewerkt deze banen op orde te houden; onder andere met zout. De vraag dringt zich echter op: voor wie? Er wordt heel weinig op getennist. Diegenen die er echter kortgeleden op hebben gespeeld zijn verrast door de kwaliteit. Maar door het weinige gebruik ontwikkelt zich hier langzaam een grasbaan en wordt de afwatering ook steeds minder. Dan is ook de vraag hoeveel we in deze banen willen blijven investeren.

Daarom de vraag: wil je zo nu en dan eens op de French Court reserveren?

Parkcommissie

 
Volg ons ook op:
Facebook TV Westerveld       Twitter TV Westerveld
 
Vragen of suggesties over de nieuwsbrief ? Mail naar Bestuur TV Westerveld

 

« Terug