Nieuwsbrieven TV Westerveld 2021

Nieuwsbrief april 2021

je ontvangt deze nieuwsbrief als lid van TV Westerveld.

Onderwerpen in deze editie van de nieuwsbrief. Voor de webversie klik hier

 • Covid-19 maatregelen - avondklok verlengd
 • Algemene ledenvergadering op 22 maart
 • Onderzoek naar vrijwilligers
 • TVW-Toppers
 • Westerveld een rookvrije vereniging per 1 april 2021
 • Fleur Bollebakker terug als hoofdtrainster
 • Clubladder weer van start
 • Voorjsaarscompetitie verder uitgesteld

Beste Westervelder,

Graag brengen we jullie met deze nieuwsbrief op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Covid-19 maatregelen - avondklok verlengd

De huidige maatregelen zijn verlengd t/m 20 april. Vanaf 31 maart is de avondklok aangepast en gaat een uur later in, vanaf 22.00 uur.  Er kan dus een uurtje langer getennist worden, zolang je zorgt dat je om 22.00 uur thuis bent.  Alle coronamaatregelen zoals deze van kracht zijn op ons park zijn te vinden op onze website 
 

Online Algemene ledenvergadering op 22 maart 

Met dank aan Kristian Hustinx als moderator, heeft onze eerste online ALV kunnen plaatsvinden. De vergadering verliep goed gestructureerd. Vragen konden via de chat worden gesteld, waarna Elsbeth Koutsoglu ervoor zorgde dat ze rechtstreeks werden beantwoord of aan de juiste spreker werden voorgelegd.

Onderwerpen op de ALV waren onder meer: Top-Court baanonderhoud, het visieplan TV Westerveld 2021-2024, een verslag van de onderzoekscommissie Padel, een oproep aan vrijwilligers voor diverse functies en taken, de rookvrije vereniging en de financiële jaarverslagen 2019 en 2020. 
We kunnen terugkijken op een geslaagde ALV waar ruim 40 leden aan hebben deelgenomen. 
Notulen van de vergadering zijn binnenkort terug te vinden op de website (achter de inlog)  

Onderzoek naar vrijwilligers

Het afgelopen jaar hebben we diverse pogingen ondernomen om vrijwilligers te vinden voor verschillende functies. We merken dat de respons daarop beperkt is. 

We begrijpen dat er een drempel kan zijn om je zomaar voor een bepaalde functie aan te melden en dat daarbij allerlei argumenten mee kunnen wegen. Als vereniging zijn we daarom op zoek naar nieuwe mogelijkheden waarop we het wel met elkaar geregeld kunnen krijgen. 
Binnenkort zul je daarom per mail een korte vragenlijst ontvangen, waarmee we ideeën van leden willen inventariseren. 
Het zou fijn zijn als je even een paar minuten tijd neemt om deze vragenlijst in te vullen. 

TVW Toppers

Onze vereniging kan al jaren rekenen op een grote groep enthousiaste vrijwilligers.
Maar wie zijn dit eigenlijk? Wat doen ze allemaal en waarom?
De komende tijd laten we een aantal van onze toppers aan het woord voor een kijkje ‘achter de schermen’. 
We trappen de reeks af met Bianca Roelofs van de Toernooicommissie.

Wie:    Bianca Roelofs
In 2008 zijn wij (Bastiaan Hellingman en ik) van Utrecht naar Hilversum verhuisd. Bas was al een fanatiek tennisser en het leek mij leuk om het ook te gaan proberen.

Bij het zoeken van een tennisvereniging keek ik als ‘nieuweling’ destijds naar de afstand vanaf ons huis, het aantal banen en de beschikbare lesmogelijkheden en kwam zo bij het Tulip Tennis center uit. Tijdens de lessen aldaar maakte ik kennis met een paar gezellige dames op de lesbaan naast die van mij. Zij waren onlangs lid geworden van TV Westerveld even verderop en vertelden dat ik daar zeker eens moest komen kijken.

En zo geschiedde… tijdens het Jong & Oud toernooi van 2010 kwamen Bas en ik ‘even’ kijken om vervolgens compleet opgenomen te worden door de grote groep gezellige mensen en ’s avonds de spreekwoordelijke lichten uit te doen in het clubhuis… Enkele weken later waren wij dus beide lid van Westerveld. 

Wat:    Toernooicommissie
In 2011 ben ik ‘lid’ geworden van de Toernooicommissie omdat ik het leuk vind om dingen te organiseren en graag mijn steentje wilde bijdragen aan de gezellige activiteiten die de vereniging heeft. Als Toernooicommissie organiseren wij de ‘gezelligheidstoernooien’ zoals de Openingstoss, Herenleed, Ladiesnight, Beachtennis, Krasse Knarren en het Manten slottoernooi. Daarnaast beheren wij de Clubladder en organiseren we de Clubkampioenschappen.

Binnen de commissie doet iedereen wat hij/zij leuk vindt en waar hij/zij tijd voor heeft. Zo vindt de één het leuk om zich bezig te houden met het maken van toernooischema’s en de ander met het inkopen van hapjes of prijzen. Ongeveer 2 keer per jaar komen we even samen om per toernooi te inventariseren wie er tijd heeft om iets te doen en de taken te verdelen. En uiteraard kunnen we zelf ook altijd gezellig meedoen met de betreffende toernooien.

Waarom:  
Door het organiseren van en het aanwezig zijn bij de diverse toernooien, heb ik heel veel leden van de vereniging leren kennen. Zo kom ik dan ook altijd ‘bekenden’ tegen als ik op het park kom en dat maakt het (extra) gezellig. Binnen de commissie hangt een gezellige, ongedwongen sfeer. We hebben allemaal een (drukke) baan, maar doordat je zelf mag aangeven wat je wilt doen en wanneer, is het prima te combineren.

Samen met de waardering die je krijgt van de leden die meedoen aan onze toernooien, hou ik het nog wel even vol! 

TV Westerveld per 1 april 2021 een rookvrije vereniging

Het bestuur dankt alle seniorleden die afgelopen week hun stem hebben uitgebracht op de vraag of het tennispark van TV Westerveld rookvrij moet worden. 

De uitslag van de stemming is als volgt:  Van de 360 seniorleden, hebben totaal 244 leden hun stem uitgebracht:

 • 85,37% heeft voor een rookvrije vereniging gestemd
 • 8,13%   was neutraal
 • 6,50%   heeft tegen een rookvrije vereniging gestemd

Dit betekent dat TV Westerveld per 1 april 2021 een rookvrije vereniging is. 

Voor de rokende leden en bezoekers zal rechts op de parkeerplaats een rookplek worden gecreëerd.
Het verzoek is niet direct voor de ingang bij het hek te roken.

Fleur Bollebakker terug als hoofdtrainster

Deze week zijn de zomertrainingen en is ook Fleur weer terug als hoofdtrainster. Zij wordt dit seizoen bijgestaan door Bart en drie nieuwe trainers. Wij zijn uiteraard blij dat Fleur weer terug is na haar zwangerschapsverlof en wensen haar en de andere trainers veel succes.

Veel dank aan Wout Peters die Fleur de afgelopen maanden heeft vervangen. We hebben Wout leren kennen als een vriendelijke en vooral betrokken enthousiaste trainer. 

Clubladder weer van start

Zodra de Corona-maatregelen het toelaten, gaat de TV Westerveld Clubladder weer van start.  Je kunt je vanaf nu wel alvast aanmelden.
Spelers die vorig jaar hebben meegedaan hoeven niet opnieuw aan te melden. Zij ontvangen een herinnering voor de start van de eerste ronde.
Ben je nog niet bekend met de clubladder, kijk dan de clubladder video.

Er zijn 13 speelrondes van 2 weken, de laatste ronde duurt 3 weken en eindigt op 10 oktober. 
Je kunt rondes overslaan als je bijvoorbeeld geblesseerd bent of op vakantie gaat. 

Vergelijk jezelf met leden van jouw categorie
Nummer 1 worden van de clubladder is niet voor iedereen weggelegd. Maar hoe sta ik ten opzichte van andere spelers in dezelfde speelcategorie? Dat zie je nu met 1 knop op de ladderstand. Want op jouw niveau kan je het seizoen toch nog 'winnend' afsluiten. Daarnaast gaan we punten bijhouden voor spelers die tijdens het seizoen veel stijgen. Dus kans op mooie resultaten voor meer leden, en eenvoudiger om bij te houden of je stijgt of daalt.

Prijzen voor deelnemers
Om de clubladder nog leuker te maken, worden er door de aanbieder van de clubladder (Sportconnexions) prijzen uitgereikt aan deelnemers die de meeste wedstrijden spelen. Hierover hoor je meer in de komende maanden. Dit geldt als er 25 of meer spelers meedoen aan de ladder.

Wij wensen jullie alvast veel sportplezier!

Toernooicommissie TV Westerveld

Voorjaarscompetitie verder uitgesteld

Het kabinet heeft vorige week aangekondigd dat de huidige coronamaatregelen worden verlengd tot tenminste 20 april. Tennis en padel buiten is mogelijk, maar georganiseerde wedstrijden zoals competitie tussen teams van verschillende verenigingen en toernooien zijn voorlopig nog niet toegestaan.

De verlenging van de lockdown en de onzekerheid over de situatie in mei betekent dat de start van de Voorjaarscompetitie 2021 begin mei niet haalbaar is. De KNLTB heeft besloten om de competitie verder uit te stellen tot begin juni (week 22); een volledige competitie is dan niet mogelijk maar een competitie met minder speeldagen kan dan nog wel worden georganiseerd.

Zie voor meer info Voorjaarcompetitie verder uitgesteld.

 
Volg ons ook op:
Facebook TV Westerveld
 
Vragen of suggesties over de nieuwsbrief ? Mail naar Bestuur TV Westerveld

 

« Terug