Padel Beleid bij Tennis- en Padelvereniging Westerveld: Jouw speelveld, jouw passie!

Welkom padellid! Sinds 2021 zijn onze vier padelbanen jouw speelveld om het maximale uit je game te halen. Reserveer per uur en vind je ritme op onze topbanen!

Heads up: Vanwege de enorme animo hebben we sinds 2022 een ledenstop. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit voor jou gewaarborgd blijft. We kiezen ervoor om onze banen puur voor leden zoals jij open te stellen.

Maar, we zitten niet stil! Door de groeiende liefde voor padel in de regio verkennen we de mogelijkheid van een extra baan. Altijd met het oog op de kwaliteit en de clubvisie die we samen delen.

Onze belofte? Jou een optimale padelervaring te bieden!

Tot snel op de baan!

Tennis- en Padelvereniging Westerveld.

 

Jouw Training bij Westerveld: Groei in je Padelniveau

Heb je zin om je padel skills naar een hoger niveau te tillen? Bij Westerveld hebben we speciale trainingssessies, helemaal gericht op jouw groei! Van maandag t/m vrijdag, van 17-22 uur,  ligt één van onze vier banen speciaal klaar voor leden die zich tijdens de training willen focussen op hun techniek en strategie.

Samen met de padelschool  RS Padel Academy garanderen we kwaliteit tijdens elke training. Ben je beginner of al een vergevorderde padelspeler? Er is plek voor iedereen! Mits je flexibel bent en jouw beschikbaarheid groot is. En vis je een seizoen naast achter het net, dan heb je gegarandeerd in de volgende cyclus een plekje. Mocht het lukken, dan is het wel handig om je als groep van 3 of 4 aan te melden.

Wil je meedoen? Meld je tijdig aan bij RS Padel Academy, via de site https://rspadelacademy.nl/inschrijven/,  zodat de sessie perfect op jou wordt afgestemd.

En vergeet niet: jouw feedback is goud waard! Laat ons weten wat je van de trainingen vindt via [email protected].

 

Vrijspelen: Speel, geniet en deel!

Trek je racket uit de tas! Vrijspelen is dé manier om je niveau  te verbeteren, leuke potjes te spelen, nieuwe mensen te leren kennen en je passie voor padel te delen.

Een paar puntjes:

 • Vrijspelen kan op elke beschikbare baan.
 • Tijdens piekuren (doordeweeks 18:00-22:00 uur) spelen we alleen  dubbels voor optimale baanbezetting. Maar buiten deze uren, kies je zelf: dubbel of single!
 • Fair play: om iedereen een kans te geven, maximaal twee keer per week vrij te spelen tijdens piekuren.

Let op: Vrijdagavond na 19:00 uur en weekenddagen zijn veelal gereserveerd voor competitiewedstrijden. Bedankt voor jullie begrip en medewerking!

 

Doe mee aan de Padel Competitie bij Westerveld!

Laten we de uitdaging aangaan! We hebben vier  competitie seizoenen: voorjaar, zomer, najaar en winter. Een kans voor jou om het hele jaar op de baan te shinen en te groeien.
Enkele belangrijke punten:

 • Competitiedagen zijn op vrijdag (max. 6 teams), zaterdag en zondag (elk max. 12 teams).
 • Schrijf je in met minstens vier teamleden en geef duidelijk je voorkeursdata op. Maar let op, geef ook een tweede en derde keus op met ditzelfde team. We willen iedereen een eerlijke kans geven.
 • Onze Technische Commissie zorgt voor een evenwichtige competitie-indeling. Indien nodig helpt het bestuur mee voor een transparante loting.
 • Is jouw team uitgeloot voor een seizoen, op alle dagen? Geen zorgen! Volgend seizoen staan jullie bovenaan de lijst, maar wel met hetzelfde team.
 • Onze jeugd is de toekomst! Daarom zijn jeugdteams direct geplaatst en hoeven ze niet te loten..

 

Nodig je vrienden uit bij Westerveld!

Tijd om jullie enthousiasme voor tennis en padel te delen! Voor slechts € 5,00 kun je familie, vrienden of collega's als introducé uitnodigen. Een mooie kans om ze kennis te laten maken met onze sport en club.
Een paar puntjes:

 • Elk lid kan jaarlijks maximaal tien keer een introducé meenemen voor € 5,00 per uur per persoon.
 • Op doordeweekse avonden tussen 18:00 en 22:00 uur mag je geen  introducee meenemen.
 • Buiten deze tijden? Neem tot drie introducees per keer mee!

 

Schoolpadel: De jeugd heeft de toekomst!

We zijn trots om de jongeren in onze omgeving dichter bij padel te brengen met ons 'Schoolpadel' initiatief. Dit programma stelt (middelbare) scholen in staat om bij ons te spelen, waardoor scholieren en studenten de kans krijgen om hun vaardigheden te ontwikkelen en wie weet toekomstige Westerveld-leden te worden.

Enkele kernpunten:

 • Scholen betalen een bijdrage voor baanhuur en uitrusting.
 • Ze kunnen kiezen tussen hun eigen sportleraren of de RS Padel Academy  trainers.
 • Maximaal één school per dag, twee uur speeltijd, tussen 9:00 en 17:00 uur.
 • Coördinatie is in handen van Elsbeth Koutsoglou.

Laten we samenwerken om de passie voor padel te verspreiden onder de volgende generatie! We zijn enthousiast om meer scholen en studenten te verwelkomen bij Westerveld. 

 

Vrijwilligers maken Westerveld!

Jouw spel vraagt een schone baan. Als er bladeren op de baan liggen, hark deze dan weg voordat je gaat spelen. Dan wordt het er niet ingelopen. Dan blijft de baan ook schoon voor de spelers na jou. En zo help je het onderhoud te verminderen en levensduur te verlengen.
Onze club draait op de geweldige inzet van vrijwilligers zoals jij! Dankzij jouw passie en energie blijft Westerveld levendig en gastvrij.

Enkele highlights:

 • Als lid vragen we je twee keer per jaar een bardienst te draaien. Dit versterkt onze clubbinding en helpt de bar probleemloos draaien.
 • Onze padelleden zijn essentieel! Jullie zorgen voor topcompetities, clubactiviteiten en bruisende toernooien.
 • Vrijwilliger gaat verder dan de baan. Denk aan baanonderhoud, samenwerking met partners als de padelschool en het creëren van een veilige speelomgeving.
 • Maar ook daarbuiten is je bijdrage essentieel. 

Doe mee en verdiep je band met Westerveld! Samen maken we onze club nog sterker en gezelliger. Dank voor je inzet en passie!  Wil je iets extra’s bijdragen? Stuur een mail naar [email protected] of bel Sander de Hoop voor meer informatie.

 

Ledenstop & Uitzonderingen: Een Balans Tussen Groei en Omgeving

Hoewel Westerveld een ledenstop kent, zien we het belang van flexibiliteit in specifieke situaties:

 1. Sportieve Excellentie: We streven naar een sterk en competitief team. Bij een open plek in een hoogstaand team kan het bestuur incidenteel, in overleg met de TC, besluiten enkele leden met de juiste speelsterkte toe te laten.
 2. Sponsors: Onze financiële gezondheid wordt mede ondersteund door sponsoren. Als een potentiële, significante hoofdsponsor zich aanmeldt als lid, kan het bestuur een uitzondering maken op de ledenstop.
 3. Vrijwilligers: Onze club draait op vrijwilligers! Potentiële nieuwe leden die een cruciale vrijwilligers rol kunnen vervullen, kunnen eveneens in aanmerking komen voor lidmaatschap.

Elke beslissing over een uitzondering wordt zorgvuldig overwogen, altijd met het clubbelang voorop. Flexibiliteit helpt ons groeien, terwijl we onze kernwaarden behouden. Bedankt voor jullie begrip en toewijding aan Westerveld!

Toelating van Nieuwe Leden: Onze Prioriteitsregeling

Elk jaar in november bepaalt het bestuur of er in het komende jaar weer leden kunnen worden toegelaten. Ook wordt het aantal plekken bepaald en het verdeelsleutel over de groepen zoals hieronder beschreven. In de nieuwsbrief van november/december wordt het aantal plekken en de verdeelsleutel bekendgemaakt voor dat jaar.

Als besloten is dat de tijd rijp is om onze clubdeuren weer te openen voor nieuwe padelleden, hebben we een heldere volgorde van prioriteit om iedereen zo eerlijk mogelijk te behandelen:

 • Tennisleden eerst: Onze trouwe tennisleden, die al minimaal 2 jaar actief zijn binnen onze vereniging, krijgen de eerste kans om ook padellid te worden.
 • Familiebanden: Gezinsleden van huidige padelleden staan vervolgens op de lijst, omdat we de waarde van gezamenlijke sportbeleving binnen families erkennen.
 • Vrijwilligers: Personen die een cruciale openstaande vrijwilligers rol gaan vervullen.
 • Lokale Connecties: Personen uit Wijdemeren en Hilversum krijgen voorrang. Onze lokale gemeenschap is de kern van Westerveld, en we willen deze banden versterken.

We blijven gewijd aan transparantie en rechtvaardigheid. 

 

Daluren abonnement

In 2024 willen we starten met een daluren abonnement. Het daluren abonnement is geldig van maandag t/m vrijdag tussen 7-18 uur en in de weekenden. Je betaalt voor dit abonnement een iets lager jaartarief. 

 

Tot slot

Leden, laten we samenwerken om Westerveld een thuis te maken waar iedereen zich welkom voelt! Draag actief bij aan onze vereniging, met elkaar samen kunnen we immers veel meer bereiken!

Bestuur Tennis- en Padelvereniging Westerveld.

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 35 656 2180

Adres

Kininelaantje 2
1243 LD 's-Graveland

KVK-nummer

40516060